Német családi pótlék ügyintéző ellenőrzése: megbízható szakértő vagy hóhányó?

Hogyan ellenőrizhető le a német családi pótlék igénylésünket ügyintéző kiválasztásnál, hogy szakértő tanácsadóval vagy kezdő hóhányóval van dolgunk?

Nem mindenki az, akinek kiadja magát...

Egyre több, magát német családi pótlék ügyintézőnek, sőt szakértőnek nevező személy van jelen a piacon.

Sajnos köztük egy csomóan csak felületesen értenek a német családi pótlék ügyintézéshez, akik csak a pénzt látják a leendő ügyfél zsebében, de csak az internetről szerezte be az információit, ha kérdésünk van, válasza gyakran bizonytalan, és ha többel is beszélünk, akkor a szakértők egymásnak sokszor ellentmondó információt adnak nekünk. Melyik akkor valójában a hozzáértő német családi pótlék szakember?

Hogyan tudja magát megvédeni az, aki a német családi pótlék ügyét ügyintézőre kívánja bízni? Hogyan válassza ki a megbízható szakértőket, és hogyan tudja kiszűrni azokat, akik csak felületes tudással rendelkeznek, de a problémás eseteket már nem tudják kezelni?

5 pont, amire a német családi pótlék ügyintéző kiválasztásánál ügyelni kell:

(Frissítve: 2019.06.19.)

1. Ki a német családi pótlékra a jogosult?

Egyik legfőbb baki, amire hivatkozva sokan rosszul nyújtják be az igénylést, amikor a német családi pótlék ügyintéző minden esetben azt tartja igénylőnek, aki Németországban dolgozik, holott ez nem mindig igaz. A jogszabály szerint az az igénylő az elváltak, tartósan külön élők, nem-házas együtt élők esetében, aki a gyermekeket saját háztartásában (lakcímén) neveli, hogyha a Németországban élő szülő német cégnél dolgozik vagy vállalkozó, de a külön élő szülő nem él velük Magyarországon azonos lakcímen.

Kérdezze meg tehát tőle tesztként, hogy pl. elváltak esetében ki a jogosult a német családi pótlékra? A válasza sokat elmond majd a hozzáértéséről...

2. Kell bejelentett lakcím a német családi pótlékhoz?

a másik nagy hiba, amikor a magát német családi pótlék szakértőnek nevező szolgáltató köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig KELL bejelentett lakcím a Németországban dolgozó szülőfél részére ahhoz, hogy meg lehessen igényelni a német családi pótlékot.

Kérdezze meg tőle, hogy mi van abban az esetben, ha Ön pl. egyik héten itt dolgozik, a másikon máshol, és panziókban ill. munkásszálláson lakik, így nem tud hova bejelentkezni? Vagy megkérdezheti tőle, hogy ha Ön kamionozik és mindig máshol alszik, akkor milyen lakcímre kellene bejelentkeznie?

3. Mi a német családi pótlék ügyintézés menete?

Jellemzően nem szokták tudni - és furcsamód nem csak a kezdő - ügyintézők, hogy a német családi pótlék igénylés során milyen papírok kellenek és milyen formában. Ha megkérdezi tőle, nem igazán tudják, milyen kérvényeket és igazolásokat kell a Kormányhivatalnak (ex-Magyar Államkincstárnak) küldeni, és azokkal mi történik. Előfordul, hogy nem is tud róla, hogy a MÁKnak is be kell jelenteni, ha német családi pótlékot igényel.
Gyakran azt sem tudják, hogy melyik kérvényt ki nevére kell kitölteni, kinek kell aláírni és hol, és még sorolhatnánk.

4. Mennyiért dolgozik az ügyintéző?

A tipikusan olcsó német családi pótlék ügyintéző azzal akarja magához édesgetni az érdeklődőt, hogy kevesebb pénzt kér el, mint a többiek. Tudni kell, hogy egy ügyintézés nem pár perc vagy akár csak egy óra munkát jelent. Főleg akkor nem, hogyha emailben vagy telefonon az ügyintézés során többször is tanácsot akarunk kapni az ügyintézőtől. Ha nem éri meg az ügyintézőnek a megbízási díjért dolgozni, akkor vagy bezárta volna már a szolgáltatását, vagy valahol spórol az idejével, tehát lehet, hogy nem számíthatunk odafigyelő és személyre szabott tanácsadásra tőle. Ezért tud olcsó lenni. Márpedig rengeteg kérdés, kétely, bizonytalanság és elakadás felmerül egy ügyintézés során, amire választ akarunk kapni ügyfélként.
Ezen kívül az esetek többségében hiánypótlást is szokott kérni a Familienkasse, nem ritkán többször is, ami szintén munkaidőbe kerül. Ha valaki olcsón dolgozik, akkor vajon segít-e rendesen a hiánypótlásban, akár többször is?

5. Vigyázz, hogyha...

Óva intenék mindenkit attól a magát német családi pótlék tanácsadónak nevező személytől, aki 
-- nem cégként vagy kisvállalkozóként, hanem magánszemélyként hirdeti az ügyintézést
-- előre kéri el az ügyintézés megbízási díját (miközben még egyetlen papírt sem töltött ki, tanácsot sem adott)
-- az ügyféllel tölteti ki a német családi pótlék nyomtatványokat, amit az igazolásokkal együtt neki kell visszaküldeni, ő pedig csak postázza a Familienkassénak (akkor ő mit csinál?)
-- nem biztosítja az ügyfelének jogait egy szerződésben
-- nem nyújt garanciát a szerződésben
-- nincs bejelentve az adatvédelmi nyilvántartásba
-- nem tud referenciát felmutatni
-- nem veszi fel a telefont, DE nem is hív vissza ÉS nem válaszolja meg az emaileket, főleg fizetés után


Kérdéseit felteheti a nemetcsaladipotlek.hu Facebook oldalon illetve Messengeren. Ugyanitt korábbi német családi pótlékkal kapcsolatos kérdésekre adott válaszainkat is elolvashatja. Vagy ha speciális kérdése van, kérjen visszahívást. 1-2 munkanapon belül szívesen visszahívjuk.

A német családi pótlék ügyintéző szolgálat árai

A Német Családi Pótlék Szolgálat ügyintézői díja jelenleg egyszeri 39 500 Ft igénylésenként (függetlenül a gyerekek számától) pénz visszafizetési garanciával...

Az ügyintézés megszakítása esetén egy egyszeri 10 000 Ft -os költségtérítési díjat számolunk fel.

Ha teljes körűen velünk intézi német családi pótlék igénylését, de azt önhibáján kívül eső oknál fogva NEM kapja meg, akkor az Ön által kifizetett teljes ügyintézési díjat visszakapja. Garantáltan!

Német családi pótlék ügyintézés igénylés

Csak akkor töltse ki az alábbi űrlapot, ha a német családi pótlék igényléséhez az alábbi három feltételnek megfelel:
  1. Ön vagy jelenlegi/korábbi házas-/élettársa Németországban dolgozik vagy dolgozott az elmúlt 6 hónapban (bejelentve) 
  2. és igazolhatóan Németországban adózik/adózott (ha az adózást nem tudja biztosan igazolni, jelezze azt az alábbi űrlap üzenet rovatában!)
  3. és van a jelenlegi/korábbi házas-/élettársával közös gyereke (saját, nevelt, adoptált, stb.)(18 év alatti vagy 25 év alatti, de tanulóviszonnyal rendelkező gyermek)

Ha megfelel a fenti három feltételnek, 
akkor jelezze a német családi pótlék ügyintézésre való igényét az alábbi űrlapon 
(az űrlap kitöltése még nem kötelezi Önt díjfizetésre, 
a részletekről a továbbiakban 
tájékoztatjuk):

Adatvédelem: Adatait semmilyen körülmény között sem adjuk ki harmadik félnek, 
levelünkről bármikor leiratkozhat! Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-75986/2014

Jelentkezését követően e-mailben azonnal megkapja a szerződést és a német családi pótlék igényléshez szükséges adatok átadásához az adatbekérő űrlapot, amelyet kérünk mihamarabb kitöltve visszaküldeni.

Frissítve: 2019.06.19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ez a weboldal a német családi pótlék (Kindergeld) különbözet jogosultságával, igénylésével és ügyintézésével kapcsolatban nyújt segítséget. Amennyiben kérdése van vagy hozzá kíván szólni, azt örömmel fogadjuk, de kérjük, hogy azt kulturáltan tegye. Fenntartjuk a jogot arra, hogy a méltatlan hozzászólásokat töröljük.