A német családi pótlék ügyintézés díja

A német családi pótlék ügyintéző szolgálat megbízási díja

Elintézem Önnek a német családi pótlékot korrekten, garanciával

A Német Családi Pótlék Szolgálat ügyintézői díja jelenleg egyszeri összeg igénylésenként, függetlenül a gyerekek számától, pénz visszafizetési garanciával...

Frissítve: 2022.12.06.



Német családi pótlék ügyintézés garanciával

Pénzvisszafizetési garancia

Amennyiben Ön teljes körűen velem intézteti a német családi pótlék igénylését, de azt önhibáján kívül eső bármilyen, tőlem függő oknál fogva NEM kapja meg, úgy az Ön által kifizetett teljes ügyintézési díjat visszafizetem Önnek.

Erre garanciát vállalok!

Amennyiben Ön megszakítja a megkezdett ügyintézést, úgy egy egyszeri 15 000 Ft költségtérítési díjat számolok fel, amennyiben azzal nekem már volt teendőm.



A német családi pótlék ügyintézés megbízási díja 


A Német Családi Pótlék Szolgálat ügyintézői díja jelenleg 
egyszeri 130 EUR
(mindig az aktuális HUF-EUR árfolyamnak megfelelően Forintban adom meg - 400 Ft / EUR árfolyamnál ez 52 000 Ft / igénylést jelent)
függetlenül a gyerekek számától

A díj az alábbiakat tartalmazza: 
  • konzultáció: előzetesen megbeszéljük a jogosultságot, ki lehet az igénylő
  • kérdéseket megválaszolom: speciális helyzet esetén azokat is megbeszéljük
  • a nyomtatványokat én kitöltöm, nem Önnek kell!
  • német nyelvű kísérőlevelet írok, hogy a Familienkasse jobban értse az Önök helyzetét
  • egyszeri hiánypótlás útmutatót adok (ha több szükséges, az külön fizetendő)
  • egy alkalommal segítek VAGY panasz VAGY változásbejelentés VAGY határidő módosítás ügyben (ha több szükséges, az külön fizetendő) 
  • határozatot leellenőrzöm az ügy végén
  • garancia: a munkámért felelősséget vállalok, ha hibázok, azt díjmentesen kijavítom, ha nem is jogosult, akkor a díjat visszafizetem (nem az én hibámból eredő jogosultságvesztésért a felelősséget kizárom!)
A fentiek általában minden ügyben előfordulnak. Egyéb teendők esetén tehát merülhetnek fel további költségek, pl. igazolások beszerzésében segítség, több (nagyobb) hiánypótlás, több változás bejelentése, panaszok, fellebbezés, ezekről természetesen előzetesen árajánlatot adok.


Német családi pótlék ügyintézés igénylés

Csak akkor töltse ki az alábbi űrlapot, ha a német családi pótlék igényléséhez az alábbi három feltételnek megfelel:
  1. Ön vagy jelenlegi/volt házas-/élettársa Németországban dolgozik vagy dolgozott az elmúlt 6 hónapban (bejelentve) és ott adózik/adózott
  2. Lehetőleg van/volt a munkaviszony ideje alatt bejelentett lakcíme Németországban (nem szigorú feltétel)
  3. Van gyereke (saját, nevelt, adoptált, stb.), aki után családi pótlék jár (18 év alatti vagy 25 év alatti, tanulóviszonnyal rendelkező gyermek)

Ha megfelel a fenti három feltételnek, 
akkor jelezze a német családi pótlék ügyintézésre való igényét az alábbi űrlapon 
(az űrlap kitöltése még nem kötelezi Önt díjfizetésre, 
a részletekről a továbbiakban 
tájékoztatom):

Adatvédelem: Adatait semmilyen körülmény között sem adjuk ki harmadik félnek, 
levelünkről bármikor leiratkozhat! Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-75986/2014

Jelentkezését követően e-mailben azonnal megkapja a szerződést és a német családi pótlék igényléshez szükséges adatok átadásához az adatbekérő űrlapot, amelyet kérünk mihamarabb kitöltve visszaküldeni.

Frissítve: 2022.12.06.

16 megjegyzés:

  1. Érdeklődnék, hogy a díjat mindenképpen előre kell kifizetni Őnöknek? A végén nem lehet, amikor már meg van a visszafizetés? Esetleg abbol levonni?

    VálaszTörlés
  2. A német családi pótlék ügyintézés díját nem előre kell kifizetni, hanem az ügyintézés folyamata közben kb. félúton. Ha az anyagiakon múlik, hogy igénybe kívánja, ill. tudja-e venni a német családi pótlék ügyintéző szolgáltatást, akkor kérem, vegye fel a kapcsolatot emailben ügyfélszolgálatunkkal, röviden leírva a körülményt. Igyekszünk tenni az Ön érdekében, hogy ne ezen múljon a német családi pótlék visszaigénylése. Vagy más oka van a kérdésének?

    VálaszTörlés
  3. Érdeklődnék, hogy a beadástól számítva mennyi idő telik el az utalásig? Sajnos olvasgattam a neten fellelhető véleményeket, és a várakozási idő min. 3 hónaptól akár másfél év is lehet. Ha önökkel intéztetjük, arra is van garancia, hogy ennél rövidebb átfutási idővel számoljunk? (2 kicsi gyermekkel vagyok itthon, míg a férjem kint dolgozik, így nagyon nem lenne mindegy, hogy tudjuk mire számítsunk, ha a MÁK elveszi a beadáskor az itteni juttatásokat) Köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Kedves Réka!

    A legnehezebb kérdést tette fel, amit német családi pótlék ügyintézéssel kapcsolatban fel lehet tenni:-)

    Általában véve az a tapasztalat, hogy kb. 3-4 hónap alatt a mostanában beadott igényléseket határozat és utalás követi. De ez egy átlagérték. Volt ügyfelünk, aki a beanyújtástól számított kevesebb mint két hét(!) múlva már a számláján tudhatta a német családi pótlékot, és nyilván vannak a bonyolultabb ügyek, ahol - valamilyen oknál fogva - még nem kaptunk választ 3-4 hónapja.

    Mivel az ügyintézés ideje nagyrészt nem rajtunk múlik, erre garanciát sajnos nem tudunk vállalni. Az viszont biztos, hogy a hiánypótlást a lehető legnagyobb mértékben igyekszünk elkerülni, mert ha ez sikerült, azzal jelentősen le lehet rövidíteni az igénylés-utalás közti, vagyis az ügyintézési időt.

    Akik több, mint egy éve várnak, azok többnyire még 2013-ban adták be az igényüket. Abban az évben nyáron volt egy átalakítás a Familienkasséban, központosították a külföldi igényléseket, de a németekre nem jellemző módon nem sikerült jól a szervezés, mert rengeteg ügy feltorlódott így. És hogy az aktuális beadványokat ne várakoztassák meg, azokkal párhuzamosan dolgozzák le a múltbeli tartozásaikat, ami egy lassú folyamat. Bár időközben megtudtuk, hogy a Familienkasse növelte a dolgozói létszámát.

    Ugye tudja, hogy nem minden esetben vonja meg a MÁK a magyar családi pótlékot? További infó itt: http://www.nemetcsaladipotlek.hu/2013/12/kindergeld-igenyleskor-magyar-allamkincstar-elveszi-a-csaladi-ellatasokat.html

    Üdv:

    Nyáry Gusztáv
    nemetcsaladipotlek.hu

    VálaszTörlés
  5. Tisztelt Gusztáv! Olyan kérdésem lenne, hogy annak is jár e a családi pótlék külömbözet akinek van két kiskorú gyermeke viszont a szüleik nem voltak házasok? Élettársi kapcsolatban születtek a gyerekek de a szülők nem voltak egy lakcímen bejelentve, természetesen a gyerekek hivatalosan is az enyémek. Válaszát előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Vivien!
    Ha a közös gyerekek egyik szülőfele Németországban dolgozik és adózik, akkor járhat a német családi pótlék különbözet akkor is, ha nem voltak házasok. Mivel a német családi pótlékra való jogosultság és az igénylés formalitásai sok más egyében is múlnak, amely tényezőkre mind külön kitérve nem lehet röviden válaszolni, arra kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy pontosabban megvizsgálhassuk a jogosultságot.

    Üdvözlettel:

    Nyáry Gusztáv

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt Gusztàv! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy MÀk visszaküldte az E411 -es nyomtatvàny fénymàsolatàt. Ezek szerint akkot megküldte németorszàgnak az eredeti?? Ha igen mennyi idő kb az utalàs onét? A vàlaszàt előre is köszönöm
    !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt Érdeklődő!
      Ha a MÁK az E411-es fénymásolatát küldte vissza, nem pedig az eredetit, akkor abból indulhat ki, hogy kiküldte Németországba is.
      A második kérdésére, hogy innentől számítva mennyi idő kell még az utalásig, nem tudok pontos választ adni. Még akkor sem, ha minden egyéb kiküldött irat rendben van és hiánytalan. Jelenleg amúgy is igen sok a benyújtott igénylés, ami miatt 1,5-3 hónap után érkezik csak válasz a beküldött levelekre. Ennél pontosabbat nem tudok.

      Üdvözlettel:
      Nyáry Gusztáv
      nemetcsaladipotlek.hu

      Törlés
  8. Üdvözletem!Érdleklődni szeretnék Önnek biztos nagyobb tapasztalata van,hogy a határozattól mennyi idő múlva utalnak,nekem 1hete jött a határozat 2012 szeptemberig visszamenőleg de még nem utalták a pénzt.Olvastam a fórumokat ott a legtöbben azt írták hogy 1-2nap a határozattól.Önnek mi a tapasztalata.Köszönettel Tibor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tibor!

      A mi tapasztalatunk szerint általában az utalás érkezik meg előbb, mivel a bankok virtuálisan küldik a pénzt, a posta pedig valóságban a levelet. Azért egy héten belül a német családi pótlék határozat is meg szokott érkezni.

      Üdvözlettel:
      Nyáry Gusztáv
      Nemetcsaladipotlek.hu

      Törlés
  9. Üdvözlöm tavaly júliusban adtuk be a kérelmet minden irat rendben volt. A napokban telefonáltunk be hogy hogyan áll az ügy azt mondták 2hét múlva kapunk levelet. Nos a levéltől számítva mennyi idő mire számlára utalják? Válaszát köszönöm üdvözlettel mária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mária!

      Feltéve, hogy határozatot küldenek, nem pedig hiánypótlást, a pénz általában pár nappal hamarabb a számlára érkezik, mint a határozat.

      Ha hiánypótlást kapnak "csak", akkor a hiányzó iratok pótlása után még 2-4 hónap lehet, mire utalás történik.

      Üdvözlettel:
      Nyáry Gusztáv
      Nemetcsaladipotlek.hu

      Törlés
  10. Minden benyújtandó papirom megvan kivéve a német munkáltatói igazolás állítólag 3 hete feladták ezt én már nem hiszem ennek beszerzésében tudnának nekem segíteni.

    VálaszTörlés
  11. Jó napot!

    Olvastam a bejegyzéseiket, tájékozódtam. Elvált szülők esetében is a nem Németországban dolgozó az igénylő. Pontos eset: az anyuka van Németországban, de apuka neveli a gyerekeket itthon. Így az ő számlájára érkezik a folyósított összeg.
    Jól értelmeztem?
    VálaszátköszönömT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha anyuka kiküldetésben dolgozik, akkor anyuka a jogosult.
      Ha anyuka német cégnél dolgozik ÉS még közös a lakcíme a gyermekeivel (akkor is, ha apa neveli őket), akkor is anyuka a jogosult.
      Ha anyuka német cégnél dolgozik DE már nem közös a lakcíme a gyermekeivel ÉS a gyermekeket édesapa neveli, akkor édesapa a jogosult.

      Mindettől független, hogy kinek a számlájára megy a német családi pótlék. Értsd: amelyikre a jogosult kéri, ill. amelyikben a szülők meg tudnak állapodni.

      Üdvözlettel:
      Nyáry Gusztáv
      Nemetcsaladipotlek.hu

      Törlés

Ez a weboldal a német családi pótlék (Kindergeld) különbözet jogosultságával, igénylésével és ügyintézésével kapcsolatban nyújt segítséget. Amennyiben kérdése van vagy hozzá kíván szólni, azt örömmel fogadjuk, de kérjük, hogy azt kulturáltan tegye. Fenntartjuk a jogot arra, hogy a méltatlan hozzászólásokat töröljük.